De beste metselaars van Nederland

Zoekt u een metselaar? Metselaar-ploeg heeft een groot landelijk netwerk van de beste metselaars.

BEL ONS VRIJBLIJVEND op 088 - 11 55 611
LANDELIJK NETWERK ook bij jou in de buurt
BESPAAR TOT WEL 40% vraag een offerte aan

Lijmwerk

Heb jij speciale wensen voor het uiterlijk of de constructie van je gevel? Verlijmen van de gevelstenen geeft jouw bouwwerk een bijzondere uitstraling. Deze klus vereist speciale vaardigheden, waar oog voor detail voor nodig is. Zeker bij belangrijke elementen als draagmuren is het daarom verstandig om een professional aan het werk te laten. Onze experts leveren perfect geconstrueerd en egaal lijmwerk.

Wat is lijmwerk?

Lijmwerk beslaat het verlijmen van blokken en elementen. Dit kan voor zowel dragende als niet-dragende wanden. Maar ook binnenmuren en spouwbladen lenen zich uitstekend voor deze techniek. Een metselaar lijmt zowel handzame blokken als grotere elementen door middel van E-blokken. Handmatig bewerkbare blokken hebben een L- of V-vorm. Grote elementen zijn geschikt voor omvangrijke bouwwerken en vragen om gebruik van een lijmkraanmachine.

Waarom lijmen?

Lijmwerk gaat sneller en gemakkelijker dan metselen. In de winter is langer doorwerken met vorst geen probleem. Ook zijn de logistieke kosten lager en is het werken met lijm een schone bezigheid. Tegelwerk wordt rechtstreeks op een wand aangebracht, voegen is niet nodig. Of je kiest voor metselen of lijmen hangt helemaal van jouw persoonlijke voorkeuren af. Wil je meer informatie over de verschillende technieken? Onze specialisten weten hier alles van en staan je graag te woord.

Kalkzandsteen

Kalkzandsteen heeft een aantal positieve eigenschappen: het is geluidsisolerend, reguleert vocht en damp en houdt warmte vast. Veel nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten zijn voorzien van kalkzandsteen lijmwerk. De verwerking is eenvoudig en snel, wat leidt tot een economische oplossing. Ook is het materiaal milieuverantwoord, de productie kost weinig energie en is volledig recyclebaar. Tijdens de productie komen geen schadelijke stoffen vrij. Bouwen met kalkzandsteen betekent duurzaam bouwen.

Cellenbeton

Beton is sterk, vorstbestendig en leent zich goed voor lijmwerk. Je maakt betonsteen door beton in een steenvorm te gieten. Het is belangrijk dat de stenen voldoende drukvastheid hebben bij een dragende functie. Hiervoor gebruik je halfzware en zware betonstenen. De voordelen van cellenbeton op een rijtje:

  • Licht van gewicht
  • Sterk
  • Slaat warmte op
  • Vochtbestendig
  • Brandwerend
metselaar vrouw

Wat gebeurt er bij lijmwerk?

Net als metselen vraagt lijmwerk om een goede voorbereiding. De juiste maatvoering garandeer je door profielen te stellen. Recht lijmen is geen probleem dankzij het spannen van een steldraad tussen deze profielen. Een mengdoseerpomp zorgt voor de juiste hoeveelheid lijm, de vakman legt deze vervolgens op de lange zijde van een steen. Na het lijmwerk van elke laag verplaatst de steldraad omhoog. Of de metselaar nou werkt met kalkzandsteen of cellenbeton, de techniek bij deze twee materialen is hetzelfde.

Neem contact op met onze specialisten

Heb jij speciale wensen voor het uiterlijk of de constructie van je gevel? Verlijmen van de gevelstenen geeft jouw bouwwerk een bijzondere uitstraling. Onze experts leveren perfect geconstrueerd en egaal lijmwerk. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.