De beste metselaars van Nederland

Zoekt u een metselaar? Metselaar-ploeg heeft een groot landelijk netwerk van de beste metselaars.

BEL ONS VRIJBLIJVEND op 088 - 11 55 611
LANDELIJK NETWERK ook bij jou in de buurt
BESPAAR TOT WEL 40% vraag een offerte aan

Voegwerk

Een aantrekkelijke woning begint bij het voegwerk. Voegwerk is de naad of overgang tussen bepaalde materialen, zoals stenen, tegels of planken. Deze overgang bepaalt het aangezicht van een gebouw en moet bij elke buitenmuur stevig zijn. Zo verklein je de kans op vochtdoorslag en schade door vorst.

Uniek voegwerk

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar voegen maken je huis uniek. Tegenwoordig zijn er veel keuzemogelijkheden. Jouw persoonlijke smaak en de stijl van je woning bepalen welk voegwerk geschikt is. De meest gangbare soorten:

  • Een bol geklopte voeg, deze steekt iets uit en is grof afgewerkt
  • Een voeg met een diepere ligging tussen de stenen
  • Platvolle voeg, vaak gebruikt bij huizen
  • De knipvoeg, deze heeft schuine randen en steekt iets uit
  • Een schaduwvoeg, schuin naar binnen afgesneden
  • Gesneden voeg met inhammen in de voeging

Wil je een gevel opfleuren? Ook dit kan met voegen, namelijk door toepassing van kleur. Gekleurde voegen zijn uiteraard ook waterdicht en zorgen samen met de gevelstenen voor een vrolijk passend geheel.

Werkzaamheden

Renovatie van voegwerk start met het uitslijpen en hakken van de oude voegen. Slappe voegen zijn met een hamer en beitel te verwijderen, maar meestal is uitslijpen de enige mogelijkheid. De vakmannen gaan zorgvuldig te werk, zodat je metselwerk niet beschadigt. Hierna reinigen ze de volledige gevel: geen stof, vuil of voegrestje blijft achter. Nieuwe voegen breng je aan op een volledig schone muur. Bij een renovatie kan dit direct na het verwijderen van de oude voegen.

metselaar vrouw

Verhoog de verkoopwaarde van je huis

Ziet je gevel er na jaren niet meer zo netjes uit? Dat is niet zo vreemd, als je bedenkt wat voor barre weersomstandigheden een buitenmuur moet doorstaan. Een opknapbeurt van het voegwerk doet wonderen en vergroot de waarde van je woning aanzienlijk. Mensen verkiezen een mooie en frisse uitstraling boven een onverzorgd aangezicht. Het vervangen van voegwerk is verstandig als er sprake is van veel beschadigingen. Cement tussen de stenen kan afbrokkelen of scheuren. Meestal heb je dit niet in de gaten en gaat dit geleidelijk. Bij verkleuring of los voegwerk kan alleen herstellen soms ook voldoende zijn om het uiterlijk weer naar wens te maken.

Neem contact op met onze specialisten

Is een muur net gemetseld? Dan kan het voegen na minimaal twee weken beginnen. Zo voorkom je scheuren en aanslag door een chemische reactie op de gevel. Onze experts gaan graag voor je aan de slag: neem snel contact met ons op.